2020. Március 29. Vasárnap - Auguszta.
Gázpiacok


Egyetemes piacra jogosultak:


Lakossági fogyasztók és a
20 m3/h-nál kisebb mérők

Minden más fogyasztónak kötelező kilépnie a szabadpiacra.

Gáz - az elsődleges tüzelőanyag


Hazánkban a földgáz használata európai viszonylatban is túlsúlyossá vált. Köszönhető ez részben a kistelepülések és falvak gázellátási programjának és a sokáig olcsó és kimeríthetetlennek tűnő baráti  kapacitásoknak. Sajnos ez utóbbiak napjainkra gyökeresen megváltoztak. A készletek végesek és az árak együtt menetelnek az olaj árával.
Tagadhatatlan, hogy a gáz tüzeléstechnikai célra a legkedvezőbb megoldás. A modern kazánok károsanyag kibocsátását össze sem lehet hasonlítani a vegyes tüzeléssel, szállítása kényelmes és biztonságos, a fűtési rendszerek pedig jól automatizálhatóak. Várható, hogy a földgáz meghatározó jelentősége az utolsó molekulákig ki fog tartani.

A közelmúltban a lakosságot érte el az áremelési sokk, az állami támogatás leépülése és a világpiaci árak egyidejű emelkedése miatt. A vállalatok ezzel a jelenséggel már évekkel ezelőtt "megbarátkozhattak", így ők az alternatív beszerzési forrásokat már ismerhetik.

Vállalati és lakossági partnereinknek javasoljuk, hogy látogassák meg a területi gázszolgáltatók weboldalát és tájékozódjanak az elektronikus szerződéskötés lehetőségeiről.

Hamarosan a Gáz oldalunkon is kérhet árajánlatot.