2020. Január 24. Péntek - Timót.
Számla ellenőrzés


Ha rögzíti az áramszámlája adatait, akkor össze tudja hasonlítani a saját árát a szabadpiaci illetve az egyetemes árakat. Ezt csak itt  teheti meg díjmentesen.


Forrás: www.mavir.hu

A jó szerződés a korrekt elszámolás alapja

A jogok és a kötelezettségek mindkét félre vonatkoznak és nem árt, ha egyensúlyban vannak. Amennyiben adatait feldolgozta és az ajánlatkérést követően kiválasztotta az Ön számára kedvező ajánlatot, úgy már "csak" a szerződések megkötése van hátra. Ne feledje - több szereplővel, több fajta szerződést kell kötnie.

Hálózat használati és csatlakozási:
Az egyik szerződési csoport a hálózat használatára és a csatlakozásra vonatkozik. A területileg illetékes hálózati szolgáltatók juttatják el a vásárolt villamos energiát a csatlakozási pontokra. Ezt a tevékenységet államilag meghatározott áron, szabvány szerint végzik. A szerződések típus jellegűek, az adatok egy részét a az ügyfél szolgáltatja, további paramétereit pedig a csatlakozási pont jellemzői adják.
Kereskedelmi:
Az egységárat ténylegesen befolyásoló szerződés a villamosenergia vásárlási szerződés. A MEH-nél regisztrált kereskedők adhatnak csak ajánlatot, akiknek a villamosenergia beszerzési forrása - erőműtípus, import, stb - határozza meg az ajánlati árát. Fontos befolyásoló tényező még, hogy az ügyfél mennyire képes előre jelezni a fogyasztását, mert mint tudjuk a villamosenergia nem tárolható. Az eltérések kiegyenlítésére az un. mérlegkör tagsági szerződés vonatkozik. Ebben kerül szabályozásra, hogy eltérhet-e a fogyasztó az előre jelzéstől, illetve ezért kell-e fizetnie és mennyit.
A szerződés csomag összeállítása tehát sokrétű figyelmet igényel. A brókeri szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleinknek a szerződések menedzselését díjmentesen végezzük.